Mamma Razzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här läser jag först
av allt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Min man brukar kasta sig över tidningen när den kommer

Mamma Razzi är en långmilare på ett kontor någonstans i Sverige. Hon har hört alla managementfloskler, sett alla omorganisationer och suttit av fler powerpointpresentationer än det finns gäster på ett syrianskt bröllop.

Den första måndagen i varje månad skriver hon om något hon upplevt på jobbet. Ett exempel är varför alla projekt måste börja med att ta fram sina värdeord - och varför det alltid är samma lista som krystas fram: "Lyssna på varandra", "Ha högt i tak", "Kommunicera", "Tillåtet göra fel" och den närmast grundlagsfästa slutklämmen "Ha kul". Och när man nu lagt en halv kick-off på att värka fram sina värdeord, varför tillämpas de inte när projektet väl är igång?

Mamma Razzi är observant, skarp som en japansk kockkniv och rutinerad på gränsen till cynisk. Tänk Dilbert på svenska så har du en god bild av Mamma Razzi: Kort, kärnfullt och kul. Det är metafordopad igenkänningshumor för kontorsarbetare.

Du som skulle vilja lägga till något lättsamt på ert intranät borde kika på Mamma Razzi. Många interninformatörer som önskat sig något att locka kollegerna till intranätet eller personaltidningen har fått sina böner besvarade av Mamma Razzi.

Mamma Razzi har gått i flera år på några av Sveriges största företag. Detta är tre av läsarkommentarerna:

  • Skrattar ofta högt när jag läser Mamma Razzi
  • Underbara metaforer
  • Mamma Razzi är tidningens höjdpunkt!

OK, läsarna är glada, men vad säger beställarna?

  • Mamma Razzi visar att vi har högt i tak
  • Det blir en gemensam erfarenhet, nåt att snacka om
  • Mamma Razzi fungerar som en inropare till vårt andra innehåll

 

Mamma Razzi är enkel. Den första måndagen i varje månad kommer ett mejl med texten som ni kopierar och klistrar in där ni vill ha den. Om ni vill kan ni skriva under med eget namn. Klart!

Mamma Razzi är nyttig. En undersökning från University of North Carolina visar att människor som har roligt får bättre motståndskraft och ökad prestationsförmåga. Mamma Razzi ger alltså direkt return on investment (såna argument brukar bita på ekonomichefen) i form av friskare kolleger och bättre prestationer.

Mamma Razzi är prisvärd. En kolumn kostar 1 998:-. För de pengarna får du inte en hyrskribent att ens öppna locket på sin nya, blanka MacBook Air.

 

Vill du läsa några exempel så hittar du tre smakprov här. Sen är det bara att mejla eller ringa YoodleFish för att få veta mer och börja prenumerera.

 

Mamma Razzi - Äntligen måndag!

 

Du får gärna kopiera Mamma Razzi om du anger källan - YoodleFish Communication AB, 2013